Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki ze schabu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0.5 kilograma
jajko 1 sztuka
sól
bulion 1 kostka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki ze schabu

Kroki postępowania

1
mięso dokładnie umyć,wysuszyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Dodac jajko i przyprawy i dobrze wyrobić masę.
Krok 1 - Pulpeciki ze schabu foto
2
Mokrymi rękami formowac pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Wrzucać na gotujący sie wywar warzywny(delikatnie aby sie nie rozpadły)
gotować na małym ogniu 25-30 minut.
Krok 2 - Pulpeciki ze schabu foto
3
Podawać z dowolnym sosem,no do makaronu.
Pulpeciki świtnie też smakują z sosem czosnkowym lub chrzanowym jako zimna przystawka.
Można je ułożyć na zapiekance np ziemniaczanej i zapiec.


SMACZNEGO
Krok 3 - Pulpeciki ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

micel89 28.01.2018 15:26
Zemleć, a nie zmielić. A pulpeciki wyszły dobre. ;)
Pietruszka 14.08.2013 08:38
fajne pulpety
Gracer 30.01.2013 19:45
szybkie jedzonko
Monika58 30.01.2013 18:59
pysznosci
Joannasz3190 30.01.2013 18:58
Smaczne i proste :)
AURELKA 30.01.2013 18:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak