Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt średnia
jabłko 1 szt
marchew 1 szt średnia
pomidor 1 szt
cebula czerwona 1 szt
koperek wg uznania
pietruszka wg uznania
olej 4 łyżki
pieprz do smaku
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ogórek zielony 1 krótki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę poszatkować i nasolić, pozostawić do 30min. Następnie wygnieść. Dodać utartą marchew, jabłko na grubej tarce. Pomidor, ogórek zielony, cebulę pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną zieleninę. Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku pieprzem, olejem i cukrem. Należy podawać niedługim czasie po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.04.2013 18:49
pyszna surowka
Kasia36 09.04.2013 21:00
pyszna i zdrowa ta surówka
IZABELA29 21.02.2013 08:42
taka mogłabym jeść codziennie
caralajna 21.02.2013 07:42
pyszna
fotoviderek 18.02.2013 11:03
Samo zdrowie :)
ONY_za_kare 11.02.2013 14:32
smaczna i prosta!
Justyna/Dzastus 01.02.2013 12:19
samo zdrowie
Bernadeta1 31.01.2013 14:52
bardzo smaczna
pajbek 30.01.2013 19:29
Wygląda na pyszną surówkę :-)
Monika.M 30.01.2013 18:21
super
Ela6 30.01.2013 17:54
mniam
Ela6 30.01.2013 17:54
mniam
Anna133 30.01.2013 17:50
proste i smaczne do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak