Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Party-steki

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy 4 szt
olej 7 łyżek
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
winiak 2 łyżki
skórka z cytryny 0,5 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
ocet 1 łyżka
Party Dip Barbecue Prymat 1 opakowanie
bakłażan
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
boczek 10 dag
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Party-steki

Odlać 1 łyżeczkę oleju, a pozostały wymieszać z sosem sojowym, sokiem z cytryny, czosnkiem, winiakiem, skórką cytrynową, natką pietruszki i pieprzem.

Mięso opłukać, osuszyć, włożyć do marynaty na kilka godzin. Parę razy je w tym czasie obrócić. Dwa bakłażany (70 dag) umyć, przekroić wzdłuż na pół i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem octu 5-10 min, po czym ją wyjąć i osączyć.

Boczek pokroić w drobną kostkę. Steki osączyć z marynaty, ułożyć na ruszcie i opiekać na niezbyt dużym ogniu po 12-14 min z każdej strony.

Bakłażany posmarować od wewnątrz resztką marynaty z mięsa, ułożyć pokrojony boczek i piec na grillu około 10 min. Tak przygotowane danie podawać z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 31.01.2013 13:01
wystarczy popatrzeć na zdjęcie, a od razu ślinka cieknie :)
Ewa6274879 30.01.2013 23:41
świetne!
pajbek 30.01.2013 19:28
Smakowicie wygląda, robi wrażenie :-)
Krzysztof15 30.01.2013 18:21
super
Beata61 30.01.2013 18:11
zdjęcie robi wrażenie !
Aleksandra/Olcia 30.01.2013 17:50
piekne zdjęcie,smakowite danie
mufinka79 30.01.2013 17:38
Super i bardzo imprezowo :)
Anna133 30.01.2013 17:33
bardzo ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak