Grill: Party-steki

Grill: Party-steki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stek wołowy

    4 szt
  • olej

    7 łyżek
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • winiak

    2 łyżki
  • skórka z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól czosnkowa Prymat

    do smaku
  • ocet

    1 łyżka
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • bakłażan

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • boczek

    10 dag
  • natka pietruszki suszona

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odlać 1 łyżeczkę oleju, a pozostały wymieszać z sosem sojowym, sokiem z cytryny, czosnkiem, winiakiem, skórką cytrynową, natką pietruszki i pieprzem.

Mięso opłukać, osuszyć, włożyć do marynaty na kilka godzin. Parę razy je w tym czasie obrócić. Dwa bakłażany (70 dag) umyć, przekroić wzdłuż na pół i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem octu 5-10 min, po czym ją wyjąć i osączyć.

Boczek pokroić w drobną kostkę. Steki osączyć z marynaty, ułożyć na ruszcie i opiekać na niezbyt dużym ogniu po 12-14 min z każdej strony.

Bakłażany posmarować od wewnątrz resztką marynaty z mięsa, ułożyć pokrojony boczek i piec na grillu około 10 min. Tak przygotowane danie podawać z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

31.01.2013 13:01
wystarczy popatrzeć na zdjęcie, a od razu ślinka cieknie :)

Ewa6274879

30.01.2013 23:41
świetne!

pajbek

30.01.2013 19:28
Smakowicie wygląda, robi wrażenie :-)

Krzysztof15

30.01.2013 18:21
super

Beata61

30.01.2013 18:11
zdjęcie robi wrażenie !

Aleksandra/Olcia

30.01.2013 17:50
piekne zdjęcie,smakowite danie

mufinka79

30.01.2013 17:38
Super i bardzo imprezowo :)

Anna133

30.01.2013 17:33
bardzo ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat