Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos wioli333

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 kg
udka kurczaka 3 szt
kiełbasa 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
margaryna 150 g
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
grzyby suszone 100 g
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos wioli333

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka dokładnie opłukane dajemy do garnka . Do garnka dajemy także kapustę kiszoną, suszone grzyby,liście laurowe i ziela nagielskie. Zalać całość wodą oraz gotować na małym ogniu. Kapustę świeżą podgotować w osobnym garnku , dodać następnie do bigosu.
Krok 1 - Bigos wioli333 foto
2
Gdy kapusta będzie już miękka, wyciągnąć udka oddzielić mięso od kości, pokroić mięso dać spowrotem do kapusty. Kiełbasę pokroić w kostkę dodać bo bigosu gotować kilka minut całość.
Krok 2 - Bigos wioli333 foto
3
Do kapusty dodajemy kostkę rosołowa. Cebulkę smażymy na margarynie , następnie dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy zasmażkę do bigosu a następnie wymieszać i przyprawć do smaku przyprawami.
Krok 3 - Bigos wioli333 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.05.2013 10:09
takiego bigosiku zjadłabym teraz z wielkim apetytem :)
Dorota59 22.02.2013 19:04
tradycyjny i pyszny
zielonamorelka 30.01.2013 19:32
uwielbiam bigos.moja babacia robi taki bardziej swoiski ale mysle ze ten przepis tez kiedys wyprobuje
gosia56 30.01.2013 16:52
lubię bigos ale mój jest z koncentratem
pajbek 30.01.2013 16:44
Super bigosik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak