Kluski grysikowe

Kluski grysikowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • kasza manna

    4 dag
  • masło

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło należy utrzeć z żółtkami jaj oraz solą. Białka należy ubić na sztywną pianę z odrobiną soli i połączyć je z żółtkami, dodać kaszę i całość lekko wymieszać. Kluski należy kłaść za pomocą łyżki na gotującą się zupę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

02.09.2013 10:25
Fajne kluseczki

IKrakowianka

06.08.2012 17:20
robię od czasu do czasu

Margo1

15.06.2012 12:11
fajne

Margo1

15.06.2012 12:11
fajne

Katarzyna/kate1980

30.05.2012 22:21
fajniutkie

szajba2

15.04.2011 19:09
można spróbować

Barbara55

23.02.2011 15:14
to chyba dobre dla dzieci

gosia47-47

18.02.2011 17:15
super

kielcok1

06.02.2011 13:39
zaryzykowałbym spróbowanie

BozenA

17.12.2010 18:13
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat