Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
olej 3 łyżki
jaja 2 sztuki
sól szczypta
Farsz:
kasza jęczmienna 1 1/2 szklanka
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę drobno kroimy, pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę oraz pieczarki podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy kaszę, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Studzimy.
Krok 1 - Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami foto
2
Z ciasta wykrawamy szklanką kółeczka, nakładamy na nie po 1 łyżeczce farszu, zlepiamy brzegi.
Krok 2 - Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami foto
3
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy, odcedzamy.
Krok 3 - Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami foto
4
Najlepsze są przysmażone na masełku :)
Krok 4 - Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oilliwka 31.01.2013 22:20
Jeszcze z kaszą jęczmienną nie jadłam pierogów. Muszę spróbować.
gosia56 30.01.2013 16:55
napewno pycha
Marta1986 30.01.2013 16:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak