Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 szt
ugotowane ziemniaki 40 dag
woda letnia 3/4 szklanki
sól
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyzeczki
cebula 1 szt
twaróg 10 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Z mąki, wody, odrobiny soli i jaja zagnieść ciasto na pierogi. Ziemniaki i twaróg zmielić razem. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju i dodać do masy na nadzienie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanąmasa, dokładnie sklejać. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wkładać porcjami pierogi i gotować 5-10 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane bułka zrumienioną na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 28.09.2013 12:30
ile pierogów wychodzi z tych proporcji?
LuKaSz4761 13.04.2012 09:25
uwielbiam
ben-ka 22.03.2012 08:53
pierogi :):):) kto ich nie lubi?
monika154 02.08.2011 18:33
uwielbiam
anemon 21.07.2011 10:03
Bardzo lubię ruskie pierogi.
eli_555 05.02.2011 22:48
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak