Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule w winie na chrupiącej ziołowej grzance z czarnymi oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mule 15 sztuk w muszelce
białe wino 1 szklanka
chleb 3 kromki
masło do posmarowania chleba
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwki czarne Smak 6 sztuk
cebulka marynowana

Przepis i sposób przygotowania na: Mule w winie na chrupiącej ziołowej grzance z czarnymi oliwkami

Do garnka nalać wody tak by było na wysokość około 2cm, zagotować, dolać szklankę wina i wrzucić oczyszczone mule. Przykryć garnek przykrywką i potrzęś nim delikatnie tak by muszelki się o siebie trochę poobijały. Po 2-3 min wszystkie powinny być otwarte, przecedzamy je na durszlaku. Chwilkę czekamy aż ostygną.
W tym czasie smarujemy masłem kromki, posypujemy czosnkiem granulowanym, bazylią i ziołami prowansalskimi, wstawiamy do piekarnika do 150 stopni na 6 min. Wyciągamy, kładziemy na grzance mule, czarną oliwką i cebulkę marynowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 06.02.2013 10:43
mmm juz dawno nie jadłam muli a uwielbiam je
Juleczka20 30.01.2013 12:27
super!
fotoviderek 29.01.2013 22:29
Coś wspaniałego. Pycha:)
Beata61 29.01.2013 21:22
smacznie wyglądają :)
Smakosz1 29.01.2013 20:42
Owoce morza. Nie można nie lubić :-)
Konczi 29.01.2013 20:22
nigdy nie próbowałam :) ale wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak