Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepan

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 100 ml
margaryna 100 gram
cukier puder
mąka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepan

Zagotować margarynę z wodą aż do rozpuszczenia się margaryny. Dodać mąkę do powstania kleiku. Po ostygnięciu dodać cukier puder aż do powstania elastycznej masy. Na koniec dodać olejek migdałowy do smaku. Można dodawać różne barwniki dla uzyskania pożądanego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 08.12.2013 20:57
a marcepan to nie jest z migdałów?
plocia 07.12.2013 22:57
Nigdy sama nie robiłam marcepana.
Róża1 06.09.2013 07:46
bardzo ciekawy pomysł:-) podziwiam!!!
jozefinach 18.04.2013 19:00
Ciekawy przepis.
Pusia 06.04.2013 20:10
świetny przepis
Adam/ZUB3R 05.04.2013 21:51
pożyteczny przepis
junox 17.02.2013 21:17
świetny przepis
Grazyna0211 11.02.2013 11:39
świetny pomysł
smakoszek 10.02.2013 21:17
też taki robię
mela25 07.02.2013 11:45
super
ONY_za_kare 04.02.2013 10:19
super!!!
eliza135 03.02.2013 17:54
nie robiłam
misia53 01.02.2013 19:35
nigdy nie robiłam a warto ...
cooleczka 01.02.2013 12:03
dodaję do mojej księgi - dobrze wiedzieć jak się robi marcepan :)
Joanna23 29.01.2013 21:13
ja robię z cukru pudru bo jest miękki i bardziej podatny na wałkowanie. Tylko ozdoby robię z gotowej masy marcepanowej. Polecałabym robić z połowy przepisu, ponieważ z całości wychodzi tego bardzo dużo.
treonina 29.01.2013 19:29
ciekawe :-)
PaniMISIOWA 29.01.2013 18:39
a to marcepan jest z cukru pudru?
justys759 29.01.2013 16:57
muszę wypróbować
gosia56 29.01.2013 16:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak