Karczek nadziewany

Karczek nadziewany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone lekko podsmażyć,dodać pokrojone drobno grzybki ,cebulkę i marchewkę i krótko poddusić wszystko razem.Dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz jajka i natkę pietruszki. Farsz dobrze doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Karczek rozciąć przez całą długość tak , żeby powstał płat mięsa,lekko zbić tłuczkiem,nałożyć farsz zrolować. Obwiązać nitką lub jak ja to robię -zszywam bawełnianą nitką. Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z solą i dobrze natrzec dookoła mięso ,lekko posypać vegetą i mocno obsypać majerankiem. Postawić w chłodne miejsce na 12 godz. Piec w gorącym piecu w rękawie lub w brytfannie do 2 godz. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i zdjąć pokrywę .aby pieczeń się przyrumieniła. Jest dobra na cieplo jak i na zimno. Sos z pieczeni można wykorzystać do drugiego dania -jest pyszny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

03.02.2013 20:39
Fajny przekrój mięsa.

marta34

01.06.2012 19:08
apetyczne to mięsko

ewaa

14.05.2012 16:43
apetycznie wygląda:)

Koper

06.12.2011 22:53
piękny :)

Katarzyna74

25.10.2011 15:17
wygląda super

Katarzyna74

25.10.2011 15:17
wygląda super

Justyna Jussstiii

12.09.2011 10:54
super

ben-ka

23.08.2011 08:34
pięknie Ci wyszedł ten karczek,,mniamuśnie:)

jolaxa1

05.07.2011 13:44
super

alaaa

02.07.2011 19:45
znakomicie to wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat