Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło z orzechów ziemnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
orzechy arachidowe 325 solone

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło z orzechów ziemnych

Orzechy ziemne wsypujemy do blendera, dolewamy oliwy i miksujemy do czasu, aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotowe masło przekładamy do szklanego lub plastikowego pojemnika z pokrywką i przechowujemy w lodówce (jest dość wytrzymałe, więc może stać dość długo). Takim masłem możemy smarować pieczywo lub podać je z krakersami. Masło można równie dobrze zrobić z niesolonych orzechów, ale wówczas trzeba doprawić je solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.09.2013 13:26
świetne,muszę zrobić takie masełko
Ada-Gaba 22.09.2013 11:47
swietny pomysl
Alex_M 22.04.2013 12:11
bardzo lubie!
ONY_za_kare 28.03.2013 10:32
domowe najlepsze!!!
Wacław 21.02.2013 09:49
przepis warty wypróbowania
halina17 29.01.2013 12:19
Dobry przepis, wypróbuję.
Bogumiła
Bogumiła 29.01.2013 12:04
fajny pomysł
dodi 29.01.2013 11:59
super!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak