Majonez

Majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz biały mielony

    2 łyżeczki
  • żółtko jaja

    1 szt.
  • oliwa

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z solą pieprzem,musztardą i sokiem z cytryny. Nie przerywając ucierania cienką smużką wlewamy olej,wtedy powinien sos gęstnieć .Na końcu doprawić do smaku. Można zrobić go w kilku wariantach np: ziołowy:dodając posiekany szczypiorek,natkę lub estragon. paprykowy:miksujemy trochę papryki konserwowej z łyżką keczupu i łączymy z majonezem. inny można zrobić z czosnkiem przeciśniętym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

24.11.2013 13:03
nigdy swojego nie robiłam..:0

gusia1000

03.02.2013 20:38
swojski najlepszy.

smakowita

15.10.2012 21:44
majonez domowej roboty jest REWELACYJNY !!! tylko polecać !!!

Aneta41

12.08.2012 20:29
pięknie wyszedł

alaaa

06.07.2012 22:02
domowy odpowiednio doprawiony jest najlepszy

ewaa

01.02.2012 13:30
domowy jest najlepszy

Ada-Gaba

02.01.2012 11:57
domowy ,najlepszy

agogo2

18.12.2011 17:24
polecam

Elżbieta17

03.12.2011 18:46
super przepis, zabieram do swojej księgi:)

Magdalena1110

20.11.2011 21:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat