Arbuzowe kostki lodu

Arbuzowe kostki lodu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    15 dkg
  • woda

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do blendera wrzucamy kawałki arbuza (warto wcześniej powyciągać pestki) i miksujemy aż arbuz zamieni nam się prawie że w wodę. Jeśli nie chcemy farfocelków arbuzowych można przecedzić przez sitko. Przelewamy do foremek na kostki lodowe, mrozimy w zamrażalce ok 3 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EmciaPichci

14.02.2013 20:07
przesłodkie! :)

agnieszkalider

31.01.2013 08:02
Rewelacyjne

SmakChwili

30.01.2013 13:59
Ja dodawałam te kostki do sprita lub po prostu do wody czy soków :) Tylko trzeba wziąć pod uwagę to ze jak kostka sie rozpusci to rozdrobniony arbuz będzie pływał.

jozefinach

30.01.2013 13:46
Doskonały pomysł.

Klausia

30.01.2013 09:45
Do czego dodawałaś takie kostki :) ?

Klausia

30.01.2013 09:44
wyglądają kapitalnie, a arbuza uwielbiam :)

Pyszota

29.01.2013 10:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat