Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
włoszczyzna
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 200 g
śmietana 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier 1/2 łyżeczki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Porcję rosołową umyć zalać zimną wodą i ugotować.Jak się zagotuje zmniejszyć palnik i gotować już delikatnie-jak rosół.Włoszczyznę obrać (marchem,pietruszkę,seler,por)pokroić w kostkę wrzucić do gotującej się porcji.Dodać zielę i listek Gotować wywar aż warzywa zmiękną.Następnie przesmażyć na patelni na łyżeczce masła koncentrat pomidorowy.Przesmażony koncentrat dodać do wywaru.Całość doprawić solą i pieprzem oraz złamać smak odrobiną cukru.Na koniec dodać śmietanę i już nie gotować.Podawać zupę z makaronem ,posypaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 12.09.2013 16:24
pyszna zupka
everay 19.06.2013 08:59
najlepsza jest pomidorowa
JOANNA16 18.05.2013 15:33
pycha, lubię pomidorową
Łucja 08.02.2013 21:16
moja ulubiona :)
kriko 03.02.2013 08:47
moja ulubiona
leonowie 29.01.2013 09:59
moja ulubiona:)
cukiereczek 29.01.2013 09:15
lubię zupę pomidorową
Wiesława1 29.01.2013 08:42
hmmmm z makaronem super
Luki 29.01.2013 08:26
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak