Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w kapuście

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 1 kg
kapusta 1/2 głowy
cebula 2 szt
kostka wołwa 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w kapuście

Udka od kurczaka myjemy osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Udka smażymy na oleju. Gdy udka zrobią się złociste dodajemy wyciśnięty czosnek i pokrojona w kosteczkę cebulę. Smażymy jeszcze kilka chwil. Białą kapustę kroimy w paseczki i dodajemy do kurczaka. Mieszamy. Zalewamy bulionem wołowym. Dusimy do miękkości.Doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą do bigosu. Można lekko zaciągnąć mąką. Posypujemy natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina87 17.03.2013 16:37
smakowicie wygląda, kurczak w innej odsłonie:)
anja3107 29.01.2013 12:35
właśnie robię taki obiadek z twojego przepisu. Mam nadzieje, że wyjdzie mi równie apetyczny jak jest na twoim zdjęciu ;)
radosna29 28.01.2013 21:36
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 28.01.2013 11:29
smakowicie wygląda
anja3107 28.01.2013 10:49
apetyczny obiadek
kasienka23 28.01.2013 10:39
lubię takie połączenie
Adam/ZUB3R 28.01.2013 10:36
bardzo smacznie wygląda
iwa643 28.01.2013 10:34
Obiad jednogarnkowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak