Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone polędwiczki wieprzowe w majeranku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 30 dag
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone polędwiczki wieprzowe w majeranku

Polędwiczkę pokroić w plastry, posolić i dodać pieprz. Następnie każdy kawałek obsypać majerankiem i odstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Polędwiczkę podsmażyć na dużym ogniu z obu stron. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości około 10-15 minut.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.01.2013 08:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak