Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 0,5 kg
cebula 1 kg
ogórek kwaszony 2 szt
marchewka 1 szt
boczek wędzony 10 dag
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z warzywami

Mięso kroimy w poprzek włókien w plastry. Rozbijamy na desce przez folię spożywczą. Nacieramy czosnkiem, sola i pieprzem. Smarujemy musztardą, na to nakładamy pokrojone w kostę: ogórki, boczek, cebulę, marchewkę. Zwijamy ciasno w rulon, okręcamy nitką spozywczą. Pieczemy w piekarniku około aż sie zrumienią. Po ostudzeniu roladek ściągamy z nich nitki, wkładamy do rondelka, podlewamy wodą z kostką bulionową i dysimy pod przykryciem do miękkości.
Wywar z roladek uzywamy do sosu.
Podawać najlepiej z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.04.2013 10:26
bardzo dobre musza byc!
kate.500 20.08.2012 09:07
super
Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:39
smaczne
IKrakowianka 03.10.2011 08:29
na pewno pyszne
Margo1 22.09.2010 16:31
wygląda wyśmienicie
Monika193
Monika193 31.07.2010 11:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak