Roladki wołowe z warzywami

Roladki wołowe z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń wołowa

    0,5 kg
  • cebula

    1 kg
  • ogórek kwaszony

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • boczek wędzony

    10 dag
  • musztarda

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w poprzek włókien w plastry. Rozbijamy na desce przez folię spożywczą. Nacieramy czosnkiem, sola i pieprzem. Smarujemy musztardą, na to nakładamy pokrojone w kostę: ogórki, boczek, cebulę, marchewkę. Zwijamy ciasno w rulon, okręcamy nitką spozywczą. Pieczemy w piekarniku około aż sie zrumienią. Po ostudzeniu roladek ściągamy z nich nitki, wkładamy do rondelka, podlewamy wodą z kostką bulionową i dysimy pod przykryciem do miękkości.
Wywar z roladek uzywamy do sosu.
Podawać najlepiej z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

10.04.2013 10:26
bardzo dobre musza byc!

kate.500

20.08.2012 09:07
super

Iwona51

06.12.2011 09:39
smaczne

IKrakowianka

03.10.2011 08:29
na pewno pyszne

Margo1

22.09.2010 16:31
wygląda wyśmienicie

Monika193

31.07.2010 11:37
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat