Przepis i sposób przygotowania na: Deser krówkowo-czekoladowy
Do masy krówkowej dodajemy mleko i wszystko delikatnie miksujemy, aż się dokładnie połączą składniki.
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i trochę schłodzoną dodajemy do many krówkowej i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy kremówkę i delikatnie mieszamy.
Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy część masy. Herbatniki (u mnie Krakuski) namaczamy w schłodzonej kawie i układamy na masie krówkowej, po czym wylewamy na nie jej drugą część.
W rondelku zagrzać trochę mleka i dodać do niego pokruszoną czekoladę (u mnie gorzka, więc trzeba było do niej dodać trochę cukru, aby nie było za gorzko; lecz lepsza byłaby mleczna). Odstawić do ostygnięcia.
Śnieżkę ubić wg przepisu.
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Gdy czekolada i żelatyna ostygnie, wszystkie 3 składniki ze sobą połączyć, dokładnie wymieszać i wylać na część krówkową.