Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z kolendrą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 800 gram
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
kolendra 1/2 pęczku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z kolendrą

Z fileta wykroiłam 4 dorodne porcje, nacięłam w poprzek włókna z dwóch stron każdy kawałek. Masło rozgrzałam na patelni, zmniejszyłam ogień i zeszkliłam pokrojoną drobniutko cebulę. Poddusiłam cebulę, dodałam rozdrobiony czosnek oraz posiekane liście kolendry. Podkręciłam ogień i wrzuciłam filety, szybko obsmażyłam, obracając z 2 razy. Dodałam około 50 ml wody, zmniejszyłam ogień przykryłam i dusiłam kilka minut.
Warzywa pięknie obkleiły filety, a mięso było wysmażone ale soczyste. Sos który jest widoczny na talerzu to efekt zabarwienia cebuli.

Podałam z warzywnym puree.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 27.01.2013 17:27
wyglada wysmienicie
Beata61 27.01.2013 16:08
Lubię indyka, a ten kawałek wygląda bardzo smakowicie.
ONY_za_kare 27.01.2013 15:44
przepyszny indyczek...
treonina 27.01.2013 15:03
super!
angelika14 27.01.2013 14:32
smakowicie wygląda
Adam/ZUB3R 27.01.2013 14:11
smacznie wygląda
Granita 27.01.2013 14:07
indyk-moja "miłość":)
Bogusiaz 27.01.2013 14:00
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak