Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka budyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka malinowa
TRUSKAWKI MROŻONE
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka budyniowa

Najlepszy deser, gdy nie ma czasu i składników;)
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (trochę mniej niż na opakowaniu podano). Zalać gorącą nierozmrożone owoce. Gdy ostygnie, schować do lodówki. Szybko stężeje. W tym czasie przygotować budyń (o smaku marcepanowym, tzw. "gorący kubek" na wodę). Przełożyć lekko ostudzony na galaretkę. Schować do lodówki. Zimny udekorować kleksem bitej śmietany. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 27.01.2013 12:20
pomysłowe :)
Marta1986 27.01.2013 11:47
pyszności
Lemon 27.01.2013 11:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak