Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy z szampanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
szampan 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy z szampanem

Truskawki myjemy, odsączamy, usuwamy szypułki i miksujemy. Do owoców wlewamy szampan i mieszamy. Masę wstawiamy na 3 godz. do zamrażalnika. Przez ten czas co 30 min masę wyjmujemy i dokładnie mieszamy. Sorbet możemy przełożyć do sparzonych połówek skórek grejpfrutowych lub pomarańczowych, ponownie zamrozić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 27.01.2013 14:49
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak