Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa jajecznica

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka żółta 1/2 szt
pomidor 1/2 szt
szpinak liście 1 garść
szynka 7-8 plastrów
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa jajecznica

Masło rozgrzać, ja smażę na maśle klarowanym. Szynkę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do masła i przysmażyć.Następnie dodać pomidora, odparować i dopiero posiekany szpinak - ma się tylko zeszklić i wbijamy jajka.Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Smażymy i podajemy posypane szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 29.12.2016 16:21
Musi być smaczna, ale dla mnie jajecznica musi być sama, reszta odbiera jej smak.
bgs1984 16.02.2013 10:40
mniam
marzenciak1985 16.02.2013 10:23
mniam
pierniczkowo 31.01.2013 11:01
super pomysł:)
Margo1 30.01.2013 11:29
nie robiłam takiej jeszcze
tessinka 27.01.2013 10:38
dobre to :)
IwonaDD 27.01.2013 10:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak