Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowa przekąska z wędzona makrelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 szt
makrela wędzona 1/2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
jogurt naturalny 1 łyżka
twaróg 1 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowa przekąska z wędzona makrelą

Seler naciowy myjemy i kroimy a łódeczki - kawałki. twaróg kruszymy w misce dodajemy posiekana bardzo drobno cebulkę i jogurt mieszamy łyżką. Makrele wędzona obieramy od ości i kawałki mięsa dodajemy do sera. Mieszamy dobrze . Paprykę czerwona siekamy drobno dodajemy do pasty. Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Taką pastę nakładamy do selerowych łódeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 26.01.2013 18:06
pyszna z tym selerem
artur7 26.01.2013 10:18
mniam
Adamorek 26.01.2013 10:15
dobra na piąteczek
cukiereczek 26.01.2013 08:18
zdrowe i na pewno smaczne
iwa643 26.01.2013 08:16
Zdrowa przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak