Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała duszona z pieczarkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 15-20 dag
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
jabłko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała duszona z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulką podsmażyć na 1 łyżce masła.
Krok 1 - Kapusta biała duszona z pieczarkami foto
2
Następnie dodać poszatkowaną kapustę. Wlać 1 szkl gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową, dodać liść laurowy i dusić około 15 minut
Krok 2 - Kapusta biała duszona z pieczarkami foto
3
Na pozostałym maśle podsmażyć posiekane w plasterki pieczarki, połączyć z kapustą, wymieszać. Dusić do miękkości warzyw.
Krok 3 - Kapusta biała duszona z pieczarkami foto
4
Miękkie warzywa zdjąć z ognia, dodać jabłko starte na tarce o dużych oczkach. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać, podawać.
Krok 4 - Kapusta biała duszona z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.05.2013 11:37
bardzo chętnie skorzystam z tej propozycji
olkaaa 26.04.2013 07:52
chyba się skuszę
Bernadeta 24.04.2013 08:37
bardzo smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak