Kapusta biała duszona z pieczarkami

Kapusta biała duszona z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 kg
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    15-20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta biała duszona z pieczarkami
Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulką podsmażyć na 1 łyżce masła.
Krok 2 - Kapusta biała duszona z pieczarkami
Następnie dodać poszatkowaną kapustę. Wlać 1 szkl gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową, dodać liść laurowy i dusić około 15 minut
Krok 3 - Kapusta biała duszona z pieczarkami
Na pozostałym maśle podsmażyć posiekane w plasterki pieczarki, połączyć z kapustą, wymieszać. Dusić do miękkości warzyw.
Krok 4 - Kapusta biała duszona z pieczarkami
Miękkie warzywa zdjąć z ognia, dodać jabłko starte na tarce o dużych oczkach. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać, podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

08.05.2013 11:37
bardzo chętnie skorzystam z tej propozycji

olkaaa

26.04.2013 07:52
chyba się skuszę

Bernadeta

24.04.2013 08:37
bardzo smaczna kapusta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat