Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tyrolski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
ketchup 3 łyzki
pomidor 1 szt
szczypiorek posiekany 0,5 łyzki
sól do smaku
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tyrolski

Majonez wymieszać z ketchupem, dodać roztarty czosnek i posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidor sparzyc, obrać ze skórki i pokroić w drobna kostkę, dodać do sosu.
Sos podawac do jajek, zimnych i grillowanych mięs

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.12.2013 16:47
pyszny sos
Motorek 13.04.2012 09:23
pycha
Iwusia 09.04.2012 23:06
ciekawy przepis na sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak