Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z cukrem waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
zsiadłe mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 2 opakowania
mąka 2 szklanki
olej do smażenia do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z cukrem waniliowym

Żółtko ucieramy z cukrem, aż całkowicie się rozpuści cukier. Dodajemy sól, sodę i ponownie umieramy. Mąkę i mleko mieszamy, dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy wszystko razem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i z gotowego ciasta robimy placuszki. Smażymy na złoty kolorek z obu stron. Gotowe wykładamy na talerzyk i posypujemy cukrem waniliowym. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 10.02.2014 13:37
Takie lubię najbardziej:):)
IKrakowianka 15.12.2013 15:00
pyszne są takie racuchy
Wafelek2601 18.01.2013 10:56
Proste i szybkie w przygotowaniu, a ich smak - palce lizać.
Angelika10 15.10.2012 00:36
pycha
Koper 24.03.2012 23:47
ooo :) jutro na śniadanie robimy racuszki :)
Iwona51
Iwona51 14.10.2011 09:31
pycha
AGNIESZKA144 18.12.2010 15:37
pyszne
IlonaAlbertos 01.12.2010 09:51
Uwielbiam takie racuszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak