Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanka cynamonowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 300 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
mąka 200 gram
wiórki kokosowe 200 gram
masło 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanka cynamonowa

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać mleko po woli cały czas mieszając mikserem.
W osobnym naczyniu połączyć proszek do pieczenia, cynamon i mąkę. Dodaj 150 gram wiórków kokosowych.
Masło rozpuścić i ostudzić.
Do miski z jajkami dodawać powoli suche składniki. Miksuj. Na koniec dodaj schłodzone roztopione masło, miksuj.
Prostokątną formę wypełnić masą i piec przez około godzinę w 170 stopniach.
Resztę wiórków posypać ciasto po ostygnięciu.

SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.02.2013 16:19
Super
[email protected] 01.02.2013 18:00
musze sprobowac
GOSIA18 25.01.2013 23:51
rewelacyjny deser
KasiaK90 24.01.2013 19:11
uwielbiam i kokos i cynamon:) musi być smaczne
Agnieszka91 24.01.2013 18:02
pyszne ciasto
kasienka23 24.01.2013 17:47
fajne połączenie smaków
radosna29 24.01.2013 17:26
uwielbuiam cista z wiorkami
Mira85 24.01.2013 17:24
super
Hanna5 24.01.2013 17:17
muszę wypróbować!
gosia56 24.01.2013 17:05
pycha
ONY_za_kare 24.01.2013 16:37
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak