Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska zapiekana pod beszamelem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
mleko 2 szkl
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
ser gouda 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska zapiekana pod beszamelem

Kroki postępowania

1
Kapustę podzielić na 3-4 części. Zalać wodą, osolić ją i gotować, aż zmięknie.
Krok 1 - Kapusta włoska zapiekana pod beszamelem foto
2
Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę i energicznie mieszać przez 2 minuty. Po tym czasie stopniowo dodawać ciepłe mleko oraz przyprawy i gotować 10-15 minut, mieszając całość od czasu do czasu.
Krok 2 - Kapusta włoska zapiekana pod beszamelem foto
3
Kapustę odcedzić. Włożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, posypać startym serem i zapiekać przez 10 minut, aż ser się rozpuści.
Krok 3 - Kapusta włoska zapiekana pod beszamelem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.08.2013 10:29
taką uwielbiam:-)
IwonaKa 24.01.2013 23:16
ale musi być smaczna,muszę tak przyrządzic
Alex_M 24.01.2013 18:44
musze wyprobowac
Konczi 24.01.2013 17:19
cudnie musi smakować
Hanna5 24.01.2013 17:18
ciekawe, lekkie
gosia56 24.01.2013 17:07
super
mysza75 24.01.2013 16:53
Uwielbiam włoską :-)
miszelka 24.01.2013 16:09
smaczny dodatek :)
ONY_za_kare 24.01.2013 16:08
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak