Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo mięsne danie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
mięso wieprzowe 30 dag
cebula 2 sztuki
ziele angielskie 2-3 ziarna
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka
pieczarki 30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo mięsne danie

Pieczarki opłukać, pokroić w grubsze plastry. Mięso umyć pokroić na kawałki, obtoczyć w mące. Cebulę obrać, pokroić, położyć na sicie i sparzyć wrzątkiem.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć przygotowane mięso. Przełożyć do rondla i podlać wodą. Przesmażyć też część przygotowanych pieczarek i razem z pozostałymi dodać do mięsa. Dodać cebulę i przyprawy. Posolić i gotować ok 20 min. Z mięsa mielonego odrywać kawałki widelcem i dodać do rondla. Przez ok 10 min dusić pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy i ostrożnie wymieszać. Doprawić do smaku i razem chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 08.02.2013 19:50
Tak się złożyło że potrzebowałam większej ilości jedzonka a miałam same resztki i musiałam kombinować ale było smaczne.
Anna133 24.01.2013 11:55
to idzie tutaj i mielone i krojone mięso ?
Vanilla
Vanilla 24.01.2013 10:05
uwielbiam
Alex_M 24.01.2013 09:51
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak