Ryba po grecku inaczej

Ryba po grecku inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby (np mintaj)

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyzki
  • majonez

    3 łyżki
  • olej

    2 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszke utrzec na tarce jarzynowej, cebule drobno posiekac. Wszystko razem połączyć, dodac przecier pomidorowy, 3 łyżki wody, sól , pieprz i olej- wymieszać. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać. Rybe skropić cytryną, natrzec sola i pieprzem i ułożyć na warzywach, zalać majonezem. Naczynie przykryc przykrywką i włozyc do nagrzanego piekarnika na około 20-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

20.05.2012 09:05
pycha

Motorek

18.05.2012 09:59
smaczna

Emilia22

24.09.2010 07:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat