Kluseczki wątrobiane (pulpety)

Kluseczki wątrobiane (pulpety)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba

    10 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • margaryna

    1 łyzka
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę przemielić w maszynce, dodać odciśnieta bułkę (wczesniej namoczoną w wodzie), zrumienioną cebulkę na tłuszczu, żółtka,przyprawic do smaku sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Białka ubić na sztywna pianę i wszystko lekko przemieszać.
Kłaść łyżeczką kluseczki na gotujacy sie rosół lub osolona gotującą się wodę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

28.11.2012 19:03
super

Motorek

27.06.2012 13:58
smaczne

Iwona51

30.09.2011 12:04
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat