Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
masło 100 g
świeże zioła 1 pęczek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami

Kroki postępowania

1
Miękkie masło mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem
Krok 1 - Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami foto
2
pstrągi solimy i pieprzymy od środka i układamy po trochu masełka
Krok 2 - Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami foto
3
dodajemy zioła, zamykamy i zawijamy szczelnie w folie aluminiową
Krok 3 - Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami foto
4
Grillujemy lub pieczemy w piekarniku ok 30 miniut.
Krok 4 - Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 28.04.2013 11:24
Henryko , chyba trochę przesadza z takimi komentarzami, dla mnie przypalone ziemniaki to czarne, a te są po prostu PRZYPIECZONE to chyba kwestia gustu jakie kto lubi, ja np za surowymi nie przepadam ... A cytrynka widnieje na zdjęciu, ale to również kwestia gustu u mnie w rodzinie nie każdy je z cytryną
Henryka2 24.01.2013 13:08
A tak bez cytrynki ten pstrąg?Ziemniaczki znowu przypalone, czy to te same?
marcia7 23.01.2013 21:54
uwielbiam taką rybkę
mewilla 23.01.2013 21:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak