Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 4
cytryna
woda 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w pomarańczach

Pomarańcze umyć i sparzyć. Z pomarańczy ściąć wierzch na 2/3 wysokości> brzeg wykroić w ząbki. Wydrążyc miąższ i odcisnąć sok, połaczyć z sokiem wyciśniętym z cytryny. Zelatną rozpuścić w 1/4 szklanki wody zimnej a gdy napęcznieje rozpuścić w reszcie wrząej wody z cukrem. Wlać do tego sok i dokłądnie wymieszać, ostudzić. Gdy galaretka zacznie tęrzeć rozlać do wydrązonych pomarańczy i wstawić do lodówki. Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.10.2012 16:30
smaczne
Kate131 17.10.2011 09:38
dobre
kotlet 14.07.2011 22:22
fajna
katarzyna124 22.11.2010 09:45
Fajne:) Pomarańcza inaczej:)
Beata73 30.09.2010 14:07
szybki i mało skomplikowany przepis! super!
mamusia1 14.09.2010 17:14
fantastyczne wykorzystanie pomarańczy! świetny pomysł!
Łucja1 13.09.2010 14:58
pyszny i prosty deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak