Galaretka w pomarańczach

Galaretka w pomarańczach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    4
  • cytryna

  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć i sparzyć. Z pomarańczy ściąć wierzch na 2/3 wysokości> brzeg wykroić w ząbki. Wydrążyc miąższ i odcisnąć sok, połaczyć z sokiem wyciśniętym z cytryny. Zelatną rozpuścić w 1/4 szklanki wody zimnej a gdy napęcznieje rozpuścić w reszcie wrząej wody z cukrem. Wlać do tego sok i dokłądnie wymieszać, ostudzić. Gdy galaretka zacznie tęrzeć rozlać do wydrązonych pomarańczy i wstawić do lodówki. Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

14.10.2012 16:30
smaczne

Kate131

17.10.2011 09:38
dobre

kotlet

14.07.2011 22:22
fajna

katarzyna124

22.11.2010 09:45
Fajne:) Pomarańcza inaczej:)

Beata73

30.09.2010 14:07
szybki i mało skomplikowany przepis! super!

mamusia1

14.09.2010 17:14
fantastyczne wykorzystanie pomarańczy! świetny pomysł!

Łucja1

13.09.2010 14:58
pyszny i prosty deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat