Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz z winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
wino wytrawne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz z winem

Filety z dorsza należy podzielić na porcje, następnie skropić je delikatnie sokiem z cytryny i posolić. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać je miotełką, dodać odrobinę soli i pieprzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Filety z dorsza zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, dolać do niego wino i smażyć na nim filety z dorsza z dwóch stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.07.2013 10:39
pyszna rybka
IKrakowianka 19.07.2013 21:40
bardzo lubię
Wafelek2601 24.11.2012 22:50
Taka rybka musi być pyszna
agogo2 18.05.2011 22:32
pycha
Magda60 18.05.2011 21:46
super
ajres 18.05.2011 21:40
swietne
ronald88 14.04.2011 14:14
super
szajba2 13.04.2011 16:20
popić trzeba winem
RenataZ-et 11.04.2011 21:11
wyśmienite!
Barbara55 21.02.2011 14:53
wolę rybę i wino skonsumować osobno
kielcok1 04.02.2011 14:55
zjem i bez wina
bami 31.01.2011 17:36
proste i pyszne :)
rakow2
rakow2 03.12.2010 14:22
rybka lubi pływać więc popitka najważniejsza
danusia19671 29.08.2010 09:57
Zjadłoby się takiego dorsza
sylwiachmiel 09.06.2010 16:40
no i winko do popicia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak