Ostry sos pomidorowy

Ostry sos pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorów

    8
  • cebule

    2
  • ząbek czosnku

    2
  • cukier

    1/4 szklanki
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • ostra musztarda

    łyżeczka
  • chili

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory ze skurką pokroić na kawałki, cebulę w kostkę, czosnek drobno posiekać. Na patelnię wlać wino i rozpuściś w nim cukier z musztardą i chili, właożyć rozdrobnione jarzyny, gotować na małym ogniu pół godziny. Sos wystudzić, zmiksować, przetrzeć przez plastkikowe sito, aby oddzielić pestki i skurki. Przecier znów zagotować, pzelać do słoiczków i pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JOANNA16

10.04.2014 22:45
super sosik))

Mati13

23.06.2011 21:31
fajny

Beata73

30.09.2010 14:06
bardzo lubię taki sos!

Łucja1

20.09.2010 14:47
wspaniały do dan z mięska i nie tylko!

mamusia1

12.09.2010 15:06
pyszny i aromatyczny! polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat