Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe tiramisu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 24
napar kawy 1 szkl.
likier migdałowy 50 ml
żółtko jajek 4
cukier 1/2 szkl.
cukier wanilinowy 1
serek mascarpone 50 dag
ciemne kakao 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe tiramisu

1. Podłużną formę wyłóż folią. Na spodzie rozłóż połowę biszkoptów.
2. Ciastka skrop kawą wymieszaną z likierem. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w kąpieli wodnej. Połącz z serkiem. Wymieszaj.
3. Połowę kremu rozsmaruj na biszkoptach w formie. Ułóż drugą warstwę ciastek. Skrop je resztą kawy. Następnie posmaruj pozostałym kremem. Wstaw na 3h do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.04.2016 18:13
bardzo smaczne
Rafał10 11.02.2013 18:07
migdałowe mmmm na pewno rozpływa się w ustach :)
Joanna23 29.01.2013 10:46
lubię
Simeo 23.01.2013 14:04
bardzo lubię tiramisu
Ela6 23.01.2013 13:40
super
Laila2786 23.01.2013 13:19
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak