Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański fishburger

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyzka
marynata
sok z cytryny 0,5 szt
pikantna papryka mielona 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Dodatki:
avocado 0,5 szt
kukurydza 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
ciabatta 1 szt
łosoś filet 2 szt
papryka czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański fishburger

Łososia (filety po ok. 130 g)nacieramy marynatą i odstawiamy na 2 minuty.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron.

Paprykę kroimy w kosteczkę i mieszamy ją z kukurydzą i sokiem z cytryny.

Avocado kroimy w plasterki.

Bułkę przekrawamy na 2 części oraz w poprzek i podsmażamy na grillowej patelni bez tłuszczu.

Na dolnych częściach bułki ukłądamy avocado.

Na nim usmażonego łososia oraz warzywa.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.12.2013 19:15
Zrobiłam i fajnie mi wyszedł
Kasnaj 28.01.2013 08:32
pycha :) wygląda bosko i ciekawie
Kasnaj 23.01.2013 09:35
super :)
Paolcia 23.01.2013 09:19
zamawiam na wynos 2 sztuki :D
Paolcia 23.01.2013 09:19
łooooo pychotaaaa
Alex_M 23.01.2013 08:54
ale mi smaka narobilas!
dwa pokoje z kuchnią 23.01.2013 07:57
takiego fisza bym zjadła z wielkim smakiem!
ao_12 23.01.2013 06:54
sposób na kanapkę ;)
miroslawa 23.01.2013 04:24
pycha
gosia561 22.01.2013 23:40
ciekawe połączenie
Bernadeta 22.01.2013 22:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak