Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASZEROWANE PAPRYKI !

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4-5 szt
mięso mielone 70-80 dag
ryż 2 saszetki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FASZEROWANE PAPRYKI !

Kroki postępowania

1
Najpier gotujemy ryż na sypko, tak aby się nie sklejał. Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - FASZEROWANE PAPRYKI ! foto
2
Papryki myjemy, ścinamy z góry i wyjmujemy gniazda nasienne. Odcięte części papryki nie wyrzucamy.
Krok 2 - FASZEROWANE PAPRYKI ! foto
3
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany i wystudzony ryż, jajko, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy do smaku. Wszystko dokłądnie mieszamy i nakładamy do wydrążonych papryk.
Krok 3 - FASZEROWANE PAPRYKI ! foto
4
Następnie przykrywamy nafaszerowane papryki, podlewamy w garnku wodą i dusimy do miękkości.
Krok 4 - FASZEROWANE PAPRYKI ! foto
5
Gotowe papryki podajemy np z sosem pomidorowym.
Krok 5 - FASZEROWANE PAPRYKI ! foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 15.05.2013 21:08
muszą być przepyszne
Piter 31 29.01.2013 09:21
lubię to :)
Habibi 23.01.2013 17:07
bardzo lubimy faszerowaną paprykę - łączę mięso z ryżem i warzywami, ale nie dodaję jajka...
Bernadeta 23.01.2013 14:47
pyszne takie duszone....lubie też zapiekane w piekarniku
Poison1988 23.01.2013 11:19
uwielbiam takie papryczki :)
EWI 23.01.2013 09:29
pyszne
EWI 23.01.2013 09:29
pyszne
Alex_M 23.01.2013 08:58
super!
miroslawa 23.01.2013 04:26
pyszne
Noruas 22.01.2013 22:53
też tak robię, super danie
w mojej kuchni 22.01.2013 22:04
bardzo lubię
Monika58 22.01.2013 21:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak