Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb opiekany w jajku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 10 kromek
jajko 5 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej
mleko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb opiekany w jajku

jajka myjemy wbijamy do talerza, dodajemy trochę mleka, roztrzepać, do jajek dodajemy kucharka oraz pieprz do smaku, roztrzepać. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, kromki chleba zanurzamy w rozmąconym jajku, kładziemy na gorący tłuszcz, opiekamy z dwóch stron. Opieczony chleb przyprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.01.2014 12:23
Pyszny jest taki chlebek
Motorek 01.02.2013 09:33
smaki z dzieciństwa
Wafelek2601 23.01.2013 13:14
Uwielbiam chlebek opiekany w jajku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak