Kompot z mrożonych truskawek i jabłek

Kompot z mrożonych truskawek i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone truskawki

    30 dag
  • jabłka

    3 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować syrop z wody i cukru. Truskawki opłukać i wrzucić do gotującego się syropu (bez rozmrażania) i ugotować. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z wrzącym kompotem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

01.06.2011 21:25
pyszny

malaczarna23

29.04.2011 19:31
super

ela16

02.04.2011 11:11
dobre

iwa643

01.04.2011 07:26
fajne

Kate131

05.03.2011 08:07
smaczny

pioge7

19.12.2010 17:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat