Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 duże
cebula
papryka
ser żółty 15 dkg
sól
pieprz
olej 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, myjemy i osuszamy. Kapelusze odcinamy od nóżek. Nóżki ścieramy na grubej tarce. Obraną cebulkę drobno kroimy. Paprykę myjemy i oczyszczamy. Przygotowaną paprykę kroimy w kostkę.
Krok 1 - Nadziewane pieczarki foto
2
Do rondelka dajemy starte nóżki z pieczarek, cebulkę, paprykę, olej. Wszystko dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok.15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku i dajemy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2 - Nadziewane pieczarki foto
3
Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze.
Krok 3 - Nadziewane pieczarki foto
4
Następnie posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut.
Krok 4 - Nadziewane pieczarki foto
5
Smacznego
Krok 5 - Nadziewane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.02.2014 16:03
pyszne pieczareczki
barbara11561 07.01.2014 10:38
przepyszne ,lubię takie:)
mela25 05.12.2013 20:50
bardzo fajne
alaaa 29.04.2013 20:41
smaczne na przekąskę
Rafał10 24.01.2013 09:08
Wyborne pieczareczki na przyjęcie :)
GOSIA18 23.01.2013 11:34
pyszności
ben-ka 23.01.2013 11:24
bardzo lubię takie grzybki.
Poison1988 23.01.2013 11:21
super przepis!
ao_12 22.01.2013 20:31
super przekąski na ciepło, w sam raz na imprezkę
Anna169Hosz 22.01.2013 19:52
Bardzo sympatyczne przekąski.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak