Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn w szynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karmazyny 5 szt
szynka w plasterkach 5 szt
tymianek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
nać z pietruszki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn w szynce

Umyte i oczyszczone ryby natrzeć wewnątrz i z zewnatrz tymiankiem wymieszanym z rozkruszonymi listkami laurowymi, pieprzem i solą. Do wnetrza każdej ryby włozyć posiekana nać pietruszki. Przygotowane w ten sposób karmazyny owinąć płatkami szynki i ułożyć na kwadracie folii aluminiowej. Szczelnie owinąć każdą rybę, a następnie na ruszcie w nagrzanym piekarniku upiec. W momencie podawania rozcinać folię z wierzchu i ryby z folią ułozyc na talerzu z dodatkiem ziemniaków i surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak