Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątroba wieprzowa duszona z cebulą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 60 dag
mąka pszenna 1/4 szklanki
smalec 1/2 kostki
cebula 4 sztuki
woda 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątroba wieprzowa duszona z cebulą

- wątrobę dobrze oczyścić z żył i umyć,osuszyć
- płat wątroby pokroić na mniejsze porcje i obtoczyć je w mące
- na gorącym smalcu smażyć na rumiano i przełożyć na talerz
- na tym tłuszczu usmażyć cebulę z solą i pieprzem
- dodać wątrobę i majeranek do cebuli
- podlać wodą i pod przykryciem dusić ze 20 minut
- podać z ziemniakami i surówkami
- na talerzu posolić wątrobę
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.07.2015 07:17
bardzo lubię
norweska20 04.03.2014 10:40
muszę wreszcie zrobić na obiad
barbara11561 29.01.2014 20:34
lubię taką wątróbkę:)
kuklik 08.02.2013 20:46
uwielbiam
Rafał10 28.01.2013 21:28
uwielbiam taką wątróbkę :)
IwonaKa 26.01.2013 22:33
wątróbkę mogę jeść codziennie,super podana
fotoviderek 24.01.2013 12:11
Świetnie zrobiona:) Pycha :)
pajbek 21.01.2013 21:42
Fajna wątróbka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak