Biszkopt z budyniem

Biszkopt z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • cukier kryształ

    3 łyzki
  • mąka

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • cukeir waniliowy

    16 g
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • owoce

  • mleko

    750 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka z 3 jajek ubijać dodając po 1 łyzce cukru. Gdy piana ubita jest na sztywno dodawać stopniowo po jednym żółtku, ciagle ubijając. Następnie dodać mąkę przesiana i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie przemieszać. Masę wylać na brytfannę i piec na złoty kolor.
Po wystygnięciu biszkopt skropić delikatnie wodą z sokiem owocowym, posmarować konfiturą i zalać budyniem. Na wierzch wyłożyć owoce według uznania. Podawać chłodny z lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

09.10.2013 17:12
Przydałoby się do kawki:)

IlonaAlbertos

27.08.2013 20:35
Przepis wart wypróbowania.

caralajna

05.12.2012 15:46
pięknie się prezenuje

Angelika10

09.10.2011 00:01
wygląda super

barbara11561

24.06.2011 10:58
Przepysznie wygląda:)

Iwona51

04.04.2011 13:20
smaczne i piękne

marchewka

18.02.2011 23:18
Wygląda ładnie jak z cukierni :) bez żadnych sugestii - zachęca do zjedzenia !!!!!!!!!

ElizaT

18.01.2011 00:52
pięknie podane ;) aż ślinka leci

bogumiła3

16.09.2010 23:16
super

Ewa104

05.08.2010 18:38
Ładnie się prezentuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat