Piernik przekładany marmoladą

Piernik przekładany marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód płynny

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    3 szklanki
  • masło

    8 dag
  • jaja

    4 szt
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    8 g
  • przyprawa do piernika

    40 g
  • cytryna

    0,5 szt
  • marmolada

  • soda oczyszczona

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier z miodem gotować przez 3 minuty a nastepnie ostudzic. Do letniego dodac masło i jajka, cały czas ucierając. proszek do pieczenia wymieszać ze śmietaną i jak urośnie połączyć z reszta produktów. Nastepnie dodać do tego wciąż ucierając przesianą mąkę, przyprawę do piernika, otartą skórkę z pół cytryny. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Po ostudzeniu przekroić i przełożyć marmoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

20.10.2013 17:00
musi być smaczne

tomek18

14.12.2012 20:38
super pierniczek:) zrobię na święta

romanrafal

04.09.2012 16:30
pycha,lubię to

Sarenka

21.07.2012 16:36
Korzenne smaczki bardzo lubię. Takie przekładańce nie dość, że są pyszne, to dodatkowo bardziej wilgotne.

Mati13

23.06.2012 21:38
super wygląda

Seba

18.06.2012 11:39
aż chce się jeść

bami

31.05.2012 21:25
Z chęcią bym spróbowała :)

olkaaa

01.04.2012 11:25
mniam

Iwona51

30.12.2011 10:18
pycha

kate.500

25.07.2011 09:36
wyglada pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat