Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w pomidorowej salsie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 płaty
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 1 sztuka
miód 2 łyżeczki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyzki
oliwa 2 łyzki
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w pomidorowej salsie

Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku najlepiej odstawić na noc.

Opłukać i pokroić płaty na kilku centymetrowe kawałki, najlepiej na 1 kęs.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, posypujemy cukrem, zalewamy sosem sojowym i odstawiamy na kilka minut aż puści sok.

W między czasie, mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i miodem, koncentratem pomidorowym i octem balsamicznym. Dodajemy cebulę, mieszamy. Przyprawiamy pieprzem. Dodajemy śledzie i całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak