Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynki w czekoladzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 4 sztuki
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynki w czekoladzie

Kawałki mandarynek ułożyć na papierze do pieczenia.
Czekoladę ostrożnie rozpuścić w kąpieli wodnej i za pomocą rękawa cukierniczego (albo specjalnej buteleczki z wąskim otworkiem do dekoracji ciast) oblać mandarynki czekoladą.
Włożyć do lodówki lub zostawić w chłodnym miejscu aż czekolada stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak